Bert-Åke Varg, bilder och historia

Alla som letar efter material om Bert-Åke Varg säger samma sak – det är inte så lätt. Men låt mig då göra mitt bästa för att hjälpa till.

Låt oss ta en titt på folkparksturnén han gjorde med Agnetha Fältskog 1970.  Namnet var ”Agnetha Fältskogs Show” och medverkade gjorde även Rolf Carvenius (brass – Burksmen, Sveriges Jazzband), Hasse Jonsson (organ – New Generation), Tommy Wåhlberg (guitar – Shanes), Per-Arne Eklund (bass – Burksmen, Rockfolket) och Birgitta Nordgren (Nursery Rhymes). Man gjorde 50 spelningar från 13/6 till 29/8, inklusive en radioinspelning och tre datum i Finland. Bert-Åke sjöng bl. a. ”Bergsprängartango” under denna turné.

Informationen ovan kommer från Birgitta Nordgren som var med i bandet, se hela hennes historia här samt se en rolig bild på Bert-Åke och Agnetha
Info även på Birgitta Nordgrens hemsida.
Roger Lindqvist har fina tidningsurklipp och fler tidningsurklipp.

Guldskiva för Simma Lugnt, Fablernas Värld
TV-favoriterna från ”Fablernas värld” har som bekant kommit ut på skiva. ”Simma lugnt”, som den fick heta efter den välkända slutrepliken i serien, har blivit lika stor framgång som TV-snuttarna. 25.000 exemplar har hitills sålts och för detta har skivbolaget Philips-Sonora delat ut var sin guldskiva till skådespelarna Bert-Åke Varg, Lars Edström och Yvonne Lombard samt översättaren Olle Adolphson. På bilden de nyblivna guld- skiveägarna omgivna av Ugglan och Pentti Varg. Hänt i Veckan, 25 februari 19721.
Serien ”Fablernas Värld” började sändas 1970 och blev mäkta populär. Bert-Åke gjorde flera roller, t.ex. Pentti Varg och Bröderna Bäver (övriga medverkande var Yvonne Lombard och Lars Edström). Det släpptes flera LP-skivor och 1972 sålde skivan ”Simma Lugnt” guld (25.000 exemplar).

Bert-Åke Varg – Vilken legendar! Nya avsnittet av #Röstskådespelarna är inspelat och släpps så fort jag lyckats redigera ihop allt ? TACK, Bert-Åke för en otroligt mysig inspelning ??? #Podcast #röstskådespelare #dubbning #Tintin #svenska #röster #röst #Rederiet

Ett inlägg delat av Christian Hedlund (@1man20voices)

 

Röstskådespelaren Christian Hedlund har en Podcast där han intervjuar kollegor om sina erfarenheter i yrket. Bert-Åke är ju som bekant en av Sveriges mesta dubbare som gjort röster åt bl. a. Dupond och Dupont och Asterix. Här kan man höra avsnittet med Bert-Åke Varg.

Korta blänkare

Bert-Åke föddes som Lundström i Hörnefors. Som 22-åring sjöng han för ortens äldre på Solgården, 1954. Här finns bilder från detta framträdande.

Bert-Åke spelade busschauffören Börjesson i 1984 års julkalender ”Julstrul med Staffan & Bengt”. Här finns en fin idolbild som togs vid samma tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Dennisign. Sno inga bilder, fråga först.